Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Warmte - Dehydratatie

In een warme omgeving wordt het uithoudingsvermogen negatief beïnvloed door ‘dehydratatie’. Dit is een daling van de netto vochtreserve in het lichaam door overvloedig zweten. Tegelijkertijd wordt ook veel zout (natrium) verloren, wat aanleiding kan geven tot vroegtijdige krampen. Deze negatieve effecten kunnen voorkomen of ingeperkt worden door een voldoende inname van water en elektrolyten tijdens inspanning. De hoeveelheid zweet tijdens inspanning verschilt echter sterk van persoon tot persoon.

 

Bakala Academy beschikt over een ultramoderne klimaatkamer waar een klimaat kan gesimuleerd worden tussen 15 - 40 °C en 20% - 85% relatieve vochtigheid. Tijdens een dehydratatietest in deze kamer wordt zowel de vochtbalans, als het zweet- en zoutverlies geanalyseerd. Een dergelijke test kan je helpen om een optimaal schema voor inname van water, koolhydraten en elektrolyten tijdens inspanningen van lange duur in de hitte uit te werken. Naast het opstellen van een optimale ‘drinkstrategie’, kan je prestatievermogen ook sterk verbeteren door vooraf tijdig te ‘acclimatiseren’ aan die warmte en/of vochtigheid.

Dergelijke acclimatisatie gebeurt bij voorkeur door training in een klimaat gelijkaardig aan het te verwachten wedstrijdklimaat. Tijdens deze trainingsessies in een gesimuleerde warme en vochtige omgeving wordt je lichaam geholpen zich hieraan aan te aanpassen. Hierdoor leert het om ook in hitte optimaal te presteren. Daarnaast kan je tijdens deze sessies ook je individuele drinkstrategie uitproberen.

 

 

 

 

Indien gewenst, kan de dehydratatietest aangevuld worden met een persoonlijk uitgewerkt voedingsplan voor de voorbereidingsperiode op een wedstrijd of de wedstrijddag zelf. Wij voorzien een individueel ‘stappenplan’, welke volledig afgestemd is op jouw eigen testresultaten: wat en hoeveel van welke specifieke producten moet ik nemen vanaf ’s ochtends (ontbijt) tot ’s avonds (avondeten)?

 

 

Dehydratatietest

  • Kostprijs: € 195 (btw inbegrepen)
  • Kostprijs dehydratatietest + persoonlijk voedingsplan: € 265 (btw inbegrepen)
  • Duur: 2u00 à 2u30

 

Acclimatisatie trainingsessie

  • Kostprijs: € 50 per uur (btw inbegrepen)

Dehydratatietest

  • Kostprijs: € 195 (btw inbegrepen)
  • Kostprijs dehydratatietest + persoonlijk voedingsplan: € 265 (btw inbegrepen)
  • Duur: 2u00 à 2u30

 

Acclimatisatie trainingsessie

  • Kostprijs: € 50 per uur (btw inbegrepen)
Online afspraak