Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Bakala Academy en Parantee: passie voor G-sport!
9 dec

Bakala Academy en Parantee: passie voor G-sport!

Bakala Academy en Parantee werken al lange tijd samen aan de begeleiding van enthousiaste G-sporters. Deze week kwamen de G-wielrenners langs in het Athletic Performance Center in Leuven voor een aantal tests.

 

Alle renners ondergingen een inspanningstest. Aan de hand van de resultaten werd hun progressie gemeten en kunnen de trainingsschema’s worden bijgesteld waar nodig. Een aantal van deze renners bereidt zich namelijk voor op grote wedstrijden, zoals het WK Piste (midden maart) of het WK in Oostende (mei 2016). 

 

Zeker bij G-sporters is het belangrijk om de atleten individueel te begeleiden, omdat we soms met een onevenwicht in het lichaam zitten als het gaat over de aanmaak van spieren. Daarom werd ook een lichaamssamenstelling afgenomen. Met een DEXA-scan en een huidplooimeting wordt een beeld gevormd van de vet- en spiermassa, maar ook de botdensiteit - belangrijk om de kans op osteoporose vroegtijdig op te sporen. 

 

De atleten en hun begeleiders waren alvast tevreden met de sportieve resultaten en zijn ongeduldig om deze nieuwe informatie te vertalen naar het ‘veld’. 

 

Veel trainingsplezier ! 

 

 

 

 

← Terug naar overzicht