Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Belgisch kampioene Annelies Sarrazin:
20 okt

Belgisch kampioene Annelies Sarrazin:

Op 4 oktober werd Annelies Sarrazin in Tilburg Belgisch Kampioene snelwandelen. Ze kwam na 20km als eerste over de meet, met 1m30s voorsprong op haar achtervolgster. De voorbije maanden werd Annelies intensief begeleid door twee van onze Bakala Academy-specialisten: Nicolas Paraskevopulos, nutritionist en Fen Lasseel, testing & training expert. 

 

De voorbereiding

 

"Ik kwam binnen bij Bakala Academy via Nicolas voor een intakegesprek. Hij legde uit wat ik moest doen om op gewicht te blijven tijdens mijn blessure (scheenbeenvliesontsteking). Enkele dagen later kreeg ik een volledig aangepast voedingsschema. Ik kon me er onmiddellijk in vinden.” vertelt de kersverse Belgisch kampioene. “Nu ben ik veel atletischer gebouwd, maar vooral, ik ben 8kg vet kwijt, zonder spieren te verliezen. Nu nog steeds ga ik langs bij Nicolas voor een follow-up en een DEXA-scan. Geweldig om telkens een positieve evolutie te zien in mijn gewicht en lichaamssamenstelling.” 

 

"Mijn eerste Pro Endurance test legde ik op 1 juli 2014 af bij Fen, een datum die ik nooit meer vergeet! Ik was toen hersteld van mijn blessure en had in mei en juni deelgenomen aan 2 wedstrijden (die echt slecht waren). De moed zat me ver in de schoenen. Conditie: 0. Conclusie: nog heel veel werk! Ik kreeg mijn eerste trainingsschema en voelde snel dat ik er op vooruitging. Soms moest ik wat gas terugnemen omdat ik nogal blessuregevoelig ben - ik heb vroeger nooit aan sport gedaan ;-). Stap voor stap komen we er wel, zei Fen me. Hij gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om door te zetten en me klaar te stomen voor de grote dag.”

 

Een echte 'duuratleet'

 

"Om de 3 maanden ging kwam ik langs voor een nieuwe test. Ik deed het steeds beter en beter. Bij mijn laatste test vertelde Fen me dat hij uit mijn testgegevens kon afleiden dat ik een echte ‘duuratlete’ aan het worden was. Wauw, eindelijk! Mijn focus ligt ook op de Olympische afstand van 20 km. En 4 oktober 2015 was het zover: Belgisch Kampioenschap 20 km. Ik voelde me klaar. Ik had mijn trainingsschema volledig kunnen afwerken zoals Fen dat had vooropgesteld. Enkele dagen eerder had ik nog een afspraak bij Nicolas om mijn voedingsschema voor de laatste dagen door te nemen. Dit kon niet misgaan, ik had er echt alles voor gedaan. En het gebeurde: Ik werd Belgisch Kampioen!” 

 

De toekomst

 

"Ondertussen heb ik nieuwe doelen vooropgesteld. Op 19 maart, volgend jaar, neem ik deel aan mijn eerste Europese wedstrijd. Ik wil graag weten waar ik sta op dit niveau. De afgelopen maanden zijn Fen en Nicolas erg belangrijk geweest voor mij, ik zou ze niet meer kunnen missen ;-). Dankjewel!”

 

← Terug naar overzicht