Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Doe de test: voedingsconsult Body & Fit bij Bakala Academy!
27 jan

Doe de test: voedingsconsult Body & Fit bij Bakala Academy!

"Elke sporter, pro of recreant, heeft baat bij voedingsadvies op maat." Onze diëtist zat deze week samen met Tsjerk Smet, een fanatiek recreant wielrenner die via Flanders Classics een voedingsconsult ‘Body & Fit’ won. 

 

Om goed te presteren en gezond te leven is er meer nodig dan enkel trainen en/of sporten. Ook een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding is van cruciaal belang. Zo zijn koolhydraten belangrijk rondom intensieve trainingen, maar soms kan je ze bewust beperken om jouw vetverbranding te stimuleren/trainen. Eiwitten zijn dan weer belangrijk voor spierherstel/opbouw, maar ze kunnen ook het hongergevoel onderdrukken. Je hoort het al, voedingsadvies op maat kan je helpen om jouw ideaal gewicht te bereiken en meer rendement uit jouw trainingen te halen!

 

Tijdens het Body & Fit voedingsconsult testen we de lichaamssamenstelling van de atleet. Na de scan worden de gemeten waarden (spiermassa, vetmassa, botmassa) vergeleken met referentiewaarden op vlak van gezondheid, maar ook in functie van sportprestaties. Indien nodig wordt er in samenspraak met de atleet een nieuwe streefgewicht geformuleerd.

 

Nadien overlopen we samen de eetgewoontes en de levensstijl. Elke sporter krijgt dus persoonlijk advies. Zo wordt er gekeken naar de hoeveelheid en de kwaliteit van de voeding. Indien iemand gewicht wil verliezen kijken we samen hoe we bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen vervangen door betere keuzes. Zo hoeft men niet altijd minder te eten. Indien de persoon (fanatiek) aan sport doet, geven we ook tips omtent de juiste voeding voor, tijdens en na de training, zodat hij/zij optimaal kan blijven presteren en terwijl die laatste kilootjes trachten kwijt te raken. Zo gaat de atleet na het consult naar huis met concrete actiepunten waarmee hij/zij aan de slag kan.

 

Tsjerk vond het zelf alvast erg interessant om te weten waar hij staat en hoe hij progressie kan maken, mits enkele kleine aanpassingen in het eetpatroon. 

 

“Als recreatief wielrenner ben ik heel blij dat ik deze prijs gewonnen heb. Ik train zoveel mogelijk (wanneer ik er de tijd voor vind) en was toch wel benieuwd naar hoe ik ervoor sta. Tijdens de lichaamsscan bleek dat mijn beenderen iets zwakker zijn dan gedacht. Ik had hierover al een vermoeden, maar vind het toch fijn om te weten hoe het nu precies zit. Ik zou ook graag 2 kg willen afvallen, dat is zo ongeveer mijn streefgewicht. Volgens de diëtist kan hier en daar nog bijgesleuteld worden aan mijn eetpatroon; zo moet ik absoluut minderen met koekjes en zoetigheden! Ook zou ik beter meer eiwitten eten om nog iets meer kracht aan de dag te kunnen leggen. Allemaal zeer nuttige info... Bedankt voor deze mooie prijs!”

 

Ben jij zelf ook geïnteresseerd in persoonlijk voedingsadvies in functie van je gezondheid en/of sportprestaties? Neem vrijblijvend contact met ons op via booking@bakala-academy.com

 

 

← Terug naar overzicht