Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Getest! Kenny Vangampelaere, handbiker
13 jan

Getest! Kenny Vangampelaere, handbiker

Kenny Vangampelaere (29) liep in 2012 een dwarslaesie op tijdens een arbeidsongeval en raakte daarbij gedeeltelijk verlamd. Voor het ongeval was hij een fervent wielrenner. Noodgedwongen heeft hij zich moeten aanpassen, maar de passie voor de fiets is nooit verloren gegaan! Sinds 2014 doet hij intensief aan handbike. Momenteel werkt hij per jaar een 30-tal wedstrijden af, in binnen- en buitenland.

 

Drie maanden voor de aanvang van het seizoen is Kenny alvast heel tevreden over de inspanningstest die hij aflegt. “De verbetering is merkbaar” zegt hij. “Tijdens de vorige test vloeide het zweet rijkelijk, maar daar was nu nog maar weinig van te merken. Ik maak veel vorderingen en heb nu opnieuw een individueel trainingsschema. Ik kom binnen een paar weken terug voor een nieuwe test”.

 

We vroegen onze expert wat een atleet als Kenny onderscheidt: “Verrassend genoeg verschilt er niet veel! In plaats van een fietstest nemen we nu een handbiketest af, waarbij dus de armcapaciteit getest wordt. De test is dan ook iets minder zwaar, hij start op een aangepast (lager) wattage. Maar ook hier draait het, net zoals bij iedere andere sporter, om een specifieke begeleiding waarbij de individuele trainingszones vastgelegd worden. Het is tof dat we op dat vlak geen beperkingen hebben, of het nu gaat om een recreant, prof of paralympiër”. 

 

Kenny's hoofddoel is om een plaatsje te veroveren in de nationale selectie. Wij hopen alvast onze rol te kunnen spelen in de realisatie van zijn droom en wensen hem alle succes toe!

 

 

 

 

← Terug naar overzicht