Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Getest: Luciaan voelt zich beter dan ooit!
18 okt

Getest: Luciaan voelt zich beter dan ooit!

Luciaan is een recreatief loper en kwam deze maand bij ons langs voor een inspanningstest. 

 

“Je mag me gerust een recreant noemen, maar ik loop wel al meer dan twee en een half jaar zeer geregeld, dus een beginner ben ik niet. Je moet weten dat ik ooit 30 kilo meer woog dan vandaag. Toen deed ik helemaal niet aan sport”, begint hij zijn verhaal. “Dan ben ik heel geleidelijk aan beginnen opbouwen: 5km, 10km, 16km, 21km, 32km en vandaag loop ik een marathon uit”, gaat hij trots verder.

 

“De transformatie van Luciaan is erg indrukwekkend”, zegt onze training-specialist Willem. “Als je lichaam geregeld dit soort inspanningen levert, loop je sowieso een hoger risico op blessures en dan is het belangrijk dat je je goed laat begeleiden. Maar ook om maximaal rendement uit je trainingen te halen, is een inspanningstest eigenlijk een must.”

 

Op basis van de (uitmuntende) resultaten van Luciaans test, krijgt hij van ons een uitgebreid, persoonlijk advies. Daarin raden wij bijvoorbeeld aan om meer variatie te brengen in zijn trainingsintensiteit (meer intervaltrainingen en toevoegen van nuchtere trainingen) en om alternatieve trainingen (fietsen, zwemmen, krachttraining…) af te werken, om loopblessures te vermijden. 

 

Wil jij ook meer uit je inspanningen halen? Neem contact op en dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen! 

 

← Terug naar overzicht