Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Jolien D'Hoore bereidt zich voor op het WK en de Olympische Spelen
15 feb

Jolien D'Hoore bereidt zich voor op het WK en de Olympische Spelen

Belgisch kampioene wielrennen Jolien D'Hoore blikt tevreden terug op haar 10-daagse hoogtestage in het Altitude Center, hier op Bakala Academy. 

 

“Ik vind het altijd leuk om op Bakala Academy te verblijven. Ik kan hier onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten en tegelijk heb ik ook genoeg privacy. Ideaal om me hier een beetje ’thuis’ te voelen”, zegt ze met een glimlach.  “Het hoogteverblijf kadert in mijn voorbereiding op het WK Baanwielrennen in Londen en de Olympische Spelen”, aldus Jolien. 

 

Het Athletic Performance Center heeft een uniek Altitude Center met vijf gastenkamers en voldoende leef- en recreatieruimte waardoor een comfortabele leefomgeving op gesimuleerde hoogte gecreëerd wordt.
 
Atleten kunnen gedurende enkele weken in het center verblijven en op die manier een hoogtestage simuleren op bv. 4.000m hoogte. Door het lichaam bloot te stellen aan zuurstofarme lucht wordt de productie van rode bloedcellen bevorderd. De atleten moeten daarom ook niet meer naar het buitenland gaan en kunnen blijven trainen op zeeniveau.

 

Voor meer informatie, neem contact op via info@bakala-academy.com.

← Terug naar overzicht