Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Jonge Red Flames testen bij Bakala Academy
29 okt

Jonge Red Flames testen bij Bakala Academy

Vorig jaar werd in Leuven de eerste Women’s Football Academy gelanceerd op Campus Redingenhof. De leerlingen Topsport Voetbal voor meisjes kwamen eerder deze week fysieke testen afleggen in ons Athletic Performance Center. 

 

Amber De Priester is 17, ze zit in het zesde middelbaar en is bezig aan haar 3e jaar topsport voetbal. Elena Dhont zit in het vijfde middelbaar en dat is meteen ook haar vijfde jaar topsport voetbal. Samen maken ze deel uit van de nationale selectie onder 19 jaar, beter bekend als de Red Flames.

 

Ze zagen het alvast goed zitten om hun fysieke testen af te leggen en toonden veel vertrouwen. "We worden heel goed opgevolgd in de topsportschool. Het is goed dat we weten waar we fysiek staan en waar we aan moeten werken", vertelt Elena. 

 

“We moeten fysiek top zijn”, gaat Amber verder. "We trainen 12u op de topsportschool en dan nog 4 keer per week op de club (KAA Gent Ladies).” 

 

Onze Red Flames U19 plaatsten zich eind september trouwens voor de Elite Ronde richting het EK 2016 in Slovakije. Wij wensen hen alvast veel succes en blijven hen volgen !

 

 

← Terug naar overzicht