Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Proefpersonen Wetenschappelijke Studie
27 okt

Proefpersonen Wetenschappelijke Studie

Doel van de studie: gebaseerd op onze voorgaande resultaten met ketonen, willen we in deze studie onderzoeken wat het effect is van orale toediening van ketonen op immobilisatie en retraining van het dominante been.

Voorwaarden voor deelname: mannelijk of vrouwelijk, algemeen gezond, 18-35 jaar, niet roker, BMI tussen 18-25.

Vergoeding: Je zal een uitgebreid verslag ontvangen van de testen die werden afgenomen. Deze resultaten zullen onder andere het volgende bevatten: lichaamssamenstelling (vetpercentage, spiermassa, botdensiteit, …), krachtmetingen, spiervezeltypering, doorbloeding van je been m.b.v. een ultrasound, …. Bovendien wordt een trainingsschema op jouw maat opgesteld voor de 4-weken durende retraining. Daarnaast zal je ook een uniek inzicht krijgen in onze ervaringen met ketonen en kunnen we je advies bezorgen over hoe je ketonen al dan niet moet innemen. Ten slotte is een financiële vergoeding van €250 voorzien.

Studieverloop: In totaal zal de studie 6 weken duren, en zal je deelnemen aan 4 testdagen.

  • 2 weken immobilisatie: een immobiliserende brace wordt aangebracht, die je gedurende twee weken zal dragen. Je wandelt met krukken en zal vervoerd worden door medewerkers.
  • 4 weken retraining: tijdens de 4-weken durende trainingsperiode vindt er 3x per week een individuele trainingssessie plaats.

Tijdens het volledige verloop van de studie zal je orale supplementen innemen, die bestaan uit ketonen of een placebo.

Op de 4 testdagen verzamelen we data voor onze studie. Je lichaamssamenstelling (vetpercentage, spiervolume, botdensiteit, …) wordt bepaald, er worden een krachttest en vezeltypering uitgevoerd en de doorbloeding van je been wordt bepaald d.m.v. een ultrasound.

Studieperiode: de studie verloopt in 2 groepen.

  • Groep 1: De immobilisatie vindt plaats van 05/11-19/11. De eerste twee testdagen zijn de eerste en laatste dag van deze periode (05/11 en 19/11). De trainingsperiode is van 19/11-17/12 en de laatste twee testdagen zijn halverwege deze trainingsperiode (03/12) en op de laatste dag van de trainingsperiode (17/12).
  • Groep 2: De immobilisatie vindt plaats van 10/11-24/11. De eerste twee testdagen zijn de eerste en laatste dag van deze periode (10/11 en 24/11). De trainingsperiode is van 24/11-22/12 en de laatste twee testdagen zijn halverwege deze trainingsperiode (08/12) en op de laatste dag van de trainingsperiode (22/12).

 

Voor meer info: myrthe.stalmans@kuleuven.be

← Terug naar overzicht