Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Proud partner: Muco Ecuador Expeditie
7 juni

Proud partner: Muco Ecuador Expeditie

Bakala Academy is trotse partner van de Muco Ecuador Expeditie 2017, een organisatie die mensen met mucoviscidose wil helpen om een gezonde, sportieve levensstijl te onderhouden. 

 

Een prachtig project, dat veel breder gaat dan één avontuurlijke expeditie naar Ecuador. Door wetenschappelijk onderzoek wil men meer inzicht verwerven in de effecten van een sportieve levensstijl bij muco-patiënten. Met die informatie gaan ze aan de slag om muco-patiënten op een verantwoorde manier aan te zetten tot beweging en sport. 

 

Maar één groep van 10 muco-patiënten en 10 begeleiders heeft dus een enorm avontuur in het vooruitzicht. Zij trotseren in 2017 de Andestoppen in Ecuador, die op meer dan 5000m hoogte liggen. Om de effecten van inspanningen op deze hoogte -waar er minder zuurstof in de lucht zit- te onderzoeken, komen de deelnemers langs in ons Athletic Performance Center. Daar leggen ze fysieke testen af en vertoeven ze ook in ons Altitude Center, waar we verschillende hoogtes en dus een zuurstofarme omgeving kunnen simuleren. 

 

Wij zijn alvast ongelofelijk trots om dit mooie project en deze moedige mannen en vrouwen te kunnen ondersteunen en wensen hen alle succes toe. 

 

Maar ook jij kan helpen!! Neem een kijkje op hun website en kom te weten wat jij kan doen!

 

 

← Terug naar overzicht