Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Proud Partner van DCLA, Daring Club Leuven Atletiek
10 feb

Proud Partner van DCLA, Daring Club Leuven Atletiek

Daring Club Leuven Atletiek telt meer dan 1000 actieve atleten en joggers. Hun missie en doelstellingen liggen vooral in de Olympische wedstrijdatletiek.

 

"De club onderhoudt al meer dan 50 jaar nauwe banden met het Sportinstituut van de KU Leuven”, zegt technisch directeur Ivo Hendrix. "DCLA-trainer en Professor Mon Van Den Eynde legde de link tussen wetenschappelijk onderzoek en prestatieverbetering in de atletiek. De structurele samenwerking tussen DCLA en Bakala Academy is een logische evolutie in de ontwikkeling van DCLA. Dankzij de dagelijkse en directe interactie tussen wetenschappelijke analyse en trainingsprogramma’s blijven we met onze club aan de spits van de wedstrijdatletiek in België."

 

Sinds de oprichting in 1942 bouwde de club een grote faam en traditie op. Tussen 1964 en 1976 behaalden DCLA-atleten Gaston Roelants, Miel Puttemans en Ivo Van Damme samen liefst 4 Olympische medailles. Roelants en Puttemans waren tevens ook houders van prestigieuze wereldrecords in de atletiek.

 

En nog een topprestatie om mee af te sluiten: Nina Hespel, dochter van onze Professor Peter Hespel en tevens DCLA-atlete, heeft een nieuw record gevestigd in het hoogspringen bij de cadetten. Dat deed ze op het Vlaams Kampioenschap van vorige maand in Gent, toen ze foutloos over 1m77 sprong. Proficiat, Nina!  

 

 

 

 

Foto: DCLA-atlete Anouk Houben, op bezoek bij Bakala Academy voor haar looptest.

← Terug naar overzicht