Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

nieuws & hoogtepunten

Zuiddag 2016 - Working For Change bij Bakala Academy !
21 okt

Zuiddag 2016 - Working For Change bij Bakala Academy !

Dit jaar werd op 20 oktober de 11de editie van ‘Zuiddag’ georganiseerd, een initiatief voor en door jongeren. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar gaan die dag niet naar school, maar duiken het werkleven in!

 

Hun loon staan ze af aan de organisatie Zuiddag, die daarmee elk jaar een project in het zuiden ondersteunt. In 2016 gaan ze, binnen het jaarthema 'diversiteit en discriminatie', aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

 

Ook Bakala Academy kreeg gisteren een enthousiaste studente op bezoek. Jenna Van Win is studente Latijn-Wiskunde aan het SMIKS te Keerbergen en draaide een dag mee in ons team.

 

Jenna kreeg eerst een rondleiding doorheen het gebouw en leerde nadien hoe een fietspositionering nu precies in zijn werk gaat. Nadien bereidde ze de overnachting van een atleet in het hoogtecentrum voor en hielp ze een handje met de administratie. Tot slot kwam ze te weten hoe een inspanningstest verloopt en hoe een trainingsschema opgesteld wordt. 

 

"Ik koos voor Bakala Academy omdat ik een sportfanaat ben. Ik ben al sinds mijn 7 jaar lid van de atletiekclub ROBA. Ik had al vaak van Bakala Academy gehoord en jullie ook al eens op tv gezien. Ik vond het een zeer geslaagde en leerrijke dag vandaag, bedankt!”

 

 

← Terug naar overzicht