Boek een afspraak kuLeuven
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Over ons

'Bakala Academy - Athletic Performance Center' is een hoogstaand onderzoeks- en testcentrum, ontstaan uit een samenwerking tussen ZB Sports Development en de KU Leuven. Het ontstond in 2012, toen de Tjechische zakenman, investeerder en wielerfan Zdenek Bakala begon samen te werken met de KU Leuven. Onder leiding van prof. Peter Hespel begeleidde de onderzoeksgroep Inspanningsfysiologie van deze universiteit al sinds 2001 de wielerploegen van Patrick Lefevere, na de stopzetting van de befaamde Mapei wielerploeg. Toen Zdenek Bakala de wielerploeg 'Omega Pharma-Quickstep' in 2011 overnam, had hij meteen het idee om een nieuw state-of-the-art centrum voor sportwetenschappelijk onderzoek en innovatie op te richten. Dit zou directe kennisoverdracht voor de begeleiding van zijn wielerploeg mogelijk maken, met het accent op talentdetectie en -ontwikkeling in een internationale context.

 

Toch is de opdracht van de Bakala Academy veel ruimer dan alleen wielrennen en topsport.

 

Enerzijds ligt de transfer naar andere sporten voor de hand. Vandaar dat Bakala Academy ook intensief samenwerkt met de topsporters in andere disciplines, zoals de Rode Duivels, Team Belgium Rio 2016, en tal van andere individuele topatleten.

 

En nog belangrijker: Zdenek Bakala stond erop om de knowhow en faciliteiten van de academie ook ten dienste te stellen van recreatieve sporten, om in dit segment de 'fitheid en gezondheid' te promoten. Zo biedt de Bakala Academy een brede waaier aan fysieke conditietests aan voor individuele trainingsbegeleiding op maat, zowel voor hardlopen als fietsen. En aangezien voeding een sleutelrol speelt in een gezonde sportieve levensstijl - naast efficiënt trainen en recupereren - helpt de academie elke recreatieve of elite-atleet met voedingsadvies op maat. Daarbij staan de persoonlijke doelstellingen van de atleet inzake lichaamsgewicht en sportieve prestaties altijd voorop.

 

Tot slot beschikt de Bakala Academy over een uniek hoogtecentrum met vijf luxe gastenkamers en een grote leefruimte, om in een zuurstofarme omgeving hoogtes van 4000m en meer te simuleren. Dit is ideaal voor trekkers en alpinisten die zich voorbereiden op het hooggebergte. Tegelijk pleisterplaats voor atleten om zich via een doelgerichte hoogtestage voor te bereiden op een belangrijke competitie.