Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Sportmedisch consult

Wens je langs te komen voor een sportmedisch consult, dan kan je hiervoor een afspraak maken bij één van onze 3 sportartsen, die op donderdagvoormiddag afwisselend aanwezig zijn op Bakala Academy:

- Dr. Jan Vanderroost

- Dr. Vincent Vanbelle

- Dr. Stijn Bogaerts

 

 

 

 

Dr. Jan Vanderroost werkt sinds 1993 als huisarts in Leuven en is sinds 2008 ook erkend sport- en keuringsarts.

 

Hij keurt voornamelijk wieleratleten (MTB, Weg,…), triatleten en turners en adviseert hen in de opbouw naar belangrijke prestaties. Voorts heeft hij ervaring in het Worldtour wielrennen en is hij lid van het Medisch Begeleidend Team Belgian Cycling.be.

 

Kostprijs: € 38

 

Betalingen gebeuren bij voorkeur via de smartphone (payconiq of via de bancontact-  of KBC-  APP) of cash. Terugbetaling is in functie van de medische indicatie, het ziekenfonds en de verzekerbaarheid. 

 

 

 

Dr Vincent Vanbelle is huisarts en sportarts.

 

Hij heeft een passie voor sport en werkt voor zowel recreanten, professionele atleten ( verschillende disciplines), voor verscheidene federaties (Triatlon federatie, zwemfederatie, Kayak federatie) en voor BOIC.

 

Kostprijs: €50

 

Betalingen gebeuren via bancontact.

 

 

 

Dr. Stijn Bogaerts is als staflid verbonden aan de dienst fysische geneeskunde en revalidatie van UZ Leuven. Als sportarts verzorgt hij onder andere de medische begeleiding van verschillende topsportscholen en binnen het volleybal. Dit klinische werk combineert hij met wetenschappelijk onderzoek naar diagnostiek en behandeling van Achilles tendinopathie.

 

Zijn expertise binnen sportmedische keuring ligt dan ook voornamelijk in screening van het musculoskeletale stelsel. Voor acute sportongevallen of overbelastingsletsels kan je hem ook altijd consulteren via het Sportmedisch Adviescentrum, nabij gelegen op de FABER campus (https://www.uzleuven.be/nl/smac).

 

Kostprijs: € 27,64€ (volgens conventie RIZIV)

 

Betaling verloopt achteraf via facturatie-dienst UZ Leuven.

Online afspraak