Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

MX Inspanningstest met trainingsschema

Boek maximale vooruitgang met doelgerichte trainingen

 

Ook in motorcross is een goed uithoudingsvermogen essentieel voor het behalen van resultaten. Deze test is bijzonder nuttig voor MX-rijders omdat ze via deze test specifieke trainingzones krijgen waarmee ze hun uithoudingstrainingen kunnen sturen. Afhankelijk van de wijze van trainingen, wordt de test uitgevoerd op een loopband of op een fietsergometer.

 

Je werkt een maximale inspanningstest af met trapsgewijs stijgende intensiteit. Tijdens de test wordt naast de snelheid ook je hartslag continu gemeten. Daarnaast wordt iedere 3 min. de melkzuurconcentratie in het bloed gemeten als basis voor het vastleggen van je individuele trainingszones. Tot slot wordt op het einde van de test ook je maximale zuurstofopname gemeten door middel van ergospirometrie.

 

Na de test volgt een uitgebreide bespreking van de testresultaten. Hierin evalueren we je sterke en zwakke punten, en formuleren op basis hiervan specifiek en individueel trainingsadvies (12-weken trainingsschema). Je traint voortaan met meer comfort, en bovendien met een hoger rendement zowel voor je gezondheid als voor je prestaties!

 

 

 Sportmedische keuring

 

Wens je een maximale inspanningstest af te leggen bij Bakala Academy? Dan dien je over een geldig sportmedisch attest of een wedstrijdlicentie te beschikken.

 

Beschik je niet over dergelijk attest of licentie, dan is het nodig om voorafgaand aan de inspanningstest een sportmedische keuring te ondergaan. Tijdens deze keuring wordt nagegaan of je veilig kan sporten. Nadien ontvang je een sportmedisch attest dat binnen onze organisatie 2 jaar geldig is.

 

Je kan dit attest bekomen bij onze sportarts die elke maandagnamiddag (13u00 -14u30) aanwezig is op Bakala Academy. Het sportmedisch onderzoek kan die dag voorafgaand aan je inspanningstest ingepland worden (duur: 30 min - kostprijs € 60).

 

Past maandagnamiddag niet? Geen probleem! Je kan steeds een afspraak maken bij een sportarts bij jou in de buurt: www.sportartsen.be/keuringsartsen.

 

Gelieve het bekomen attest mee te brengen op de dag van je afspraak!

Kostprijs:

  • Inspanningstest + trainingsschema 12 weken = € 150 (btw inbegrepen)

Kostprijs:

  • Inspanningstest + trainingsschema 12 weken = € 150 (btw inbegrepen)
Online afspraak