Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Teamsport inspanningstest lopen (met trainingsschema)

Boek maximale vooruitgang met doelgerichte trainingen

 

Met dit testprotocol wordt het uithoudingsvermogen van teamsporters getest en in kaart gebracht. Deze test is bijzonder nuttig voor atleten uit teamsporten omdat ze via deze test specifieke trainingzones krijgen waarmee ze hun uithoudingstrainingen kunnen sturen.

 

Je werkt een maximale inspanningstest af met trapsgewijs stijgende intensiteit op een loopband. De test start op 5,4 km/u en per 3 min. stijgt de snelheid met 1,8 km/u tot uitputting. Tijdens de test wordt naast de snelheid ook je hartslag continu gemeten. Daarnaast wordt iedere 3 min. de melkzuurconcentratie in het bloed gemeten als basis voor het vastleggen van je individuele trainingszones. Tot slot wordt op het einde van de test ook je maximale zuurstofopname gemeten door middel van ergospirometrie.

 

Na de test volgt een uitgebreide bespreking van de testresultaten. Hierin evalueren we je sterke en zwakke punten, en formuleren op basis hiervan specifiek en individueel trainingsadvies (12-weken trainingsschema). Je traint voortaan met meer comfort, en bovendien met een hoger rendement zowel voor je gezondheid als voor je prestaties!

 

 

 Sportmedische keuring

 

Wens je een maximale inspanningstest af te leggen bij Bakala Academy? Dan dien je over een geldig sportmedisch attest of een wedstrijdlicentie te beschikken.

 

Beschik je niet over dergelijk attest of licentie, dan is het nodig om voorafgaand aan de inspanningstest een sportmedische keuring te ondergaan. Tijdens deze keuring wordt nagegaan of je veilig kan sporten. Nadien ontvang je een sportmedisch attest dat binnen onze organisatie 2 jaar geldig is.

 

Je kan hiervoor een afspraak maken bij een sportarts bij jou in de buurt: www.sportartsen.be/keuringsartsen.

 

Gelieve het bekomen attest mee te brengen op de dag van je afspraak!

Kostprijs:

  • Inspanningstest + trainingsschema 12 weken = € 150 (btw inbegrepen)

Kostprijs:

  • Inspanningstest + trainingsschema 12 weken = € 150 (btw inbegrepen)
Online afspraak