Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Analyse lichaamssamenstelling

Realiseer je persoonlijke doelen met een evenwichtig vetpercentage

 

Het aandeel vetmassa en spiermassa in je lichaam is een belangrijke prestatiebepalende factor. Te weinig vetmassa is niet enkel slecht voor je gezondheid, maar vermindert tegelijk je prestatievermogen (o.a. meer spierafbraak, verminderde weerstand tegen infecties). Daarnaast zorgt een te hoog vetpercentage voor een hoger risico op blessures door een verhoogde druk op pezen, gewrichten en spieren.

 

Doe je krachttraining, dan wil je misschien ook wel het effect op je spiermassa kennen. Bij Bakala Academy meten we door middel van een DXA-scan (Discovery W - Hologic) de omvang van je spier- en vetmassa, in combinatie met een 12-punts huidplooimeting. Een DXA-scan deelt het lichaam op in 3 compartimenten: botmassa, vetvrije massa en vetweefsel. Het grote voordeel ten opzichte van andere methoden is de informatie die verkregen wordt over de gezondheid van het beendergestel. 

 

Aanvullend op deze resultaten bevat het verslag steeds een op maat geformuleerd advies. Zo ga je met concrete tips naar huis, om de dag zelf nog te starten met het verwezenlijken van jouw sportieve doelstellingen.

Kostprijs: € 50 (btw inbegrepen)

Kostprijs: € 50 (btw inbegrepen)

Online afspraak