Boek een afspraak kuLeuven naar de trainingsapplicatie
Gelieve 2 of meer karakters in te geven.

Pro Paralympic test

Bakala Academy steunt de Paralympische waarden van moed, inspiratie, gelijkheid en vastberadenheid. Het personeel heeft ruime ervaring met het testen van atleten met een beperking. Bakala Academy is zo ook enorm betrokken bij de voorbereiding van Paralympische atleten op de Spelen. Hiervoor is specifiek testmateriaal beschikbaar, met aangepaste testprotocollen. Atleten met een beperking kunnen gedurende de testprocedures gebruik maken van hun eigen rolstoel, (hand-) bike of wheeler.

 

Met dit aangepast testprotocol wordt het uithoudingsvermogen van atleten met een beperking getest en in kaart gebracht. De atleet werkt een maximale inspanningstest af met trapsgewijs stijgende intensiteit. Aangepast aan de beperking, wordt er gekozen voor de loopband of een fietsergometer. Afhankelijk van het geselecteerde testprotocol, start de test bij 6 km/u of 60W, waarna de snelheid of weerstand stijgt met 1,5km/u of 20W per 3 of 8 min. tot uitputting. Tijdens de test wordt naast het vermogen of snelheid ook de hartslag en de trapfrequentie continu gemeten. Daarnaast wordt iedere 3 of 4 min. de melkzuurconcentratie in het bloed gemeten, als basis voor het vastleggen van de individuele trainingszones. Ten slotte wordt op het einde van de test ook de maximale zuurstofopname gemeten door middel van ergospirometrie.

 

Na de test volgt een uitgebreide bespreking van de testresultaten. Hierin evalueren we je sterke en zwakke punten, en formuleren op basis hiervan specifiek en individueel trainingsadvies (12-weken trainingsschema). Je traint voortaan met meer comfort, en bovendien met een hoger rendement zowel voor je gezondheid als voor je prestaties!

Kostprijs:

  • 3 min. protocol: € 150 (btw inbegrepen)
  • 8 min. protocol: € 200 (btw inbegrepen)

Kostprijs:

  • 3 min. protocol: € 150 (btw inbegrepen)
  • 8 min. protocol: € 200 (btw inbegrepen)
Online afspraak