Elite Atleet

Analyse Lichaamssamenstelling

Doelgroep

Lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling zijn belangrijk voor elke recreatieve of elite atleet. Een goede verhouding tussen vetmassa en spiermassa is cruciaal voor een gezonde sportbeoefening. Het lichaamsgewicht is ook een belangrijke prestatiebepalende factor in de meeste, zo niet alle sporten. Overgewicht is bovendien vaak medeoorzaak van blessures. Een DXA scan biedt ook de mogelijkheid om de gecombineerde effecten van training en dieet op je spiermassa en de vetmassa op te volgen. Inzicht in je lichaamssamenstelling vormt verder ook de basis voor de uitbouw van een gezond en evenwichtig sportdieet.

Rapportering en feedback

Op basis van de DXA-scan ontvang je een gedetailleerd rapport omtrent je lichaamssamenstelling. Je verneemt welk deel van je lichaamsgewicht bestaat uit vetvrije massa (bot en spieren) en vetmassa. Je krijgt ook info over de sterkte van je botten. Deze resultaten worden gesitueerd in functie van je leeftijd en geslacht, alsook de sportdiscipline die je beoefent. Je gaat naar huis met tips waarmee je meteen aan de slag kan voor het verwezenlijken van je sportieve doelstellingen, met inbegrip van een gezonde sportvoeding en een optimale lichaamssamenstelling. Je ontvangt een volledig verslag met alle resultaten en aanbevelingen.

Testprocedure

Je lichaamssamenstelling wordt bepaald door middel van zogenaamde ‘dual X-ray absorptiometry’ scan (Discovery W - Hologic), kortweg DXA-scan genoemd. Je ligt gedurende 7 min stil op de ligtafel van de scanner. Ondertussen wordt je lichaam gescand. Aan de hand van een meting van de densiteit van de verschillende lichaamsweefsels maakt de scanner een onderscheid tussen je vet-, spier-, en botweefsel. DXA werkt met röntgenstraling, weliswaar aan zeer lage dosis en dus onschadelijk. De dosis X-stralen waaraan je blootgesteld wordt tijdens een scan is niet hoger dan bij één transatlantische vlucht.

De scan wordt gecombineerd met een opmeting van je onderhuidse vetmassa via huidplooimetingen volgens het ISAK-protocol. Hierbij worden er op 8 verschillende plaatsen op je lichaam huidplooien gemeten. Deze resultaten worden vervolgens vergeleken met de resultaten van de DXA-scan.

Je zal ook gevraagd worden om een urinestaal af te leveren. Dit dient om de densiteit van je urine te kunnen meten die de vochtbalans van je lichaam weerspiegelt. Je vochtbalans op het moment van de DXA-scan beïnvloedt immers de meetresultaten.

DUURTIJD TEST

30 MINUTEN

PRIJS

OP AANVRAAG

Klik hier om deze paragraaftitel aan te passen

Tagline

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.

Klik hier om deze paragraaftitel aan te passen

Klik hier om deze tekst te vervangen door de jouwe. Zo maakt Browsbox je verhaal online vertellen mega-makkelijk. Of klik op een foto-zone of titel en vervang die door jouw foto’s en titels. Voeg andere inhoudsblokken toe, of wijzig hun volgorde, door ze te slepen en neer te zetten waar je maar wil.

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.