research

Departement bewegingswetenschappen

Via uitmuntend onderzoek en wetenschappelijke dienstverlening wil de Bakala Athletic Performance Facility dé referentie worden in sport. Er wordt zonder meer ingezet op het ontwikkelen van innovatieve kennis om de sportprestatie te verbeteren. Het wetenschappelijk onderzoek wordt aangestuurd vanuit het Departement Bewegingswetenschappen.

Het innovatieve onderzoek richt zich in eerste instantie op de ideale afstemming van training, recuperatie, en voeding met het oog op gezonder sporten en presteren. Er wordt ook gezocht naar nieuwe strategieën om beter te kunnen presteren in bijzondere omgevingen, zoals in hitte of op hoogte. Dankzij het state-of-the-art centrum voor hoogtesimulatie kan er ook onderzoek gebeuren met als doel om het rendement van hoogtestages te verhogen. Ten slotte is er ook voortdurende aandacht voor de ontwikkeling van betere testprocedures die toelaten om elite atleten en recreatieve sporters beter te kunnen begeleiden in hun trainingsaanpak en sportieve doelstellingen.

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.