Fietspositiemeting

Doelgroep

Voor zowel recreanten als elite atleten is het belangrijk om met de juiste fietsafstelling te rijden. De correcte zadelhoogte, juiste plaatsing van de schoenplaatjes, juiste hoogte van het stuur, correcte zadelkeuze, ... Al deze factoren zijn belangrijk om een optimale prestatie te kunnen leveren en klachtenvrij te kunnen fietsen.

Rapportering en feedback

De nieuwe positie wordt vastgelegd, indien mogelijk reeds overgebouwd naar de huidige fiets en uitgebreid gedocumenteerd. Indien oefentherapie nodig is, wordt advies geformuleerd voor de kinesitherapeut.

Testprocedure

Er wordt gestart met een verkennend gesprek. Vervolgens wordt een screening gestart van het lichaam, waarbij we kijken naar de lenigheid, stabiliteit, aanwezigheid van een beenlengteverschil en naar de voetstructuur. De schoenplaatjes worden afgesteld. De huidige fietsafstelling wordt overgezet op de fitbike en vervolgens start de positionering op de testfiets.

Optionele diensten en opvolging

Volgend op de fietspositionering kunnen volgende onderzoeken ook uitgevoerd worden:

-Ander type fiets: € 100 (btw inbegrepen)

-Zadeldrukmeting: € 75 (btw inbegrepen)

-Afstelling van de schoenplaatjes of van een nieuwe fiets: € 20 (btw inbegrepen)

Duurtijd

180 minuten

Prijs

Tijdelijk niet beschikbaar 

Boekingsaanvraag

Door op de "reserveer nu" knop te klikken kun je een online afspraak maken via Energy Lab Leuven voor een fietspositiemeting 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.